Transport

Transportul feroviar este realizat prin linia de cale ferata Craiova-Calafat si prin racorduri CF in incintele unitatilor economice amplasate in vecinatatea statiei CF Segarcea, asigurandu-se astfel transportul feroviar de marfuri si de calatori. Principalele unitati economice cu profil industrial, racordate la CF sunt:

  • Baza de receptie Cerealcom;
  • Depozitul SemRom – Oltenia, complex Agrosem;
  • Depozitul Rompetrol;
  • Depozitul de combustibil solid.

Transportul rutier: prin localitatea Segarcea trec drumurile judetene 561 Craiova-Segarcea, 561 A Segarcea-Bailesti si 561 B Segarcea-Dranic. Starea de viabilitate a drumurilor judetene este buna, iar cea a drumurilor comunale este acceptabila. O disfunctionalitate a transporturilor rutiere este trecerea la nivel peste calea ferata. Traficul rutier este ridicat, variind intre 1000-2000 tone zilnic.
Orasul dispune de un inel rutier de centura care a fost modernizat si asfaltat.

Transportul in comun: este numai de tranzit spre localitatile judetului. Dimensiunile orasului nu impun organizarea transportului in comun. O dezvoltare economico-sociala a localitatii ar impune si dezvoltarea acestui tip de transport, fie pentru deplasarea la locurile de munca, fie pentru deplasarea populatiei in diferite zone ale orasului.

Sari la conținut